Marlen Visser

Tussen bos en rivieren

In 2015 verscheen mijn eerste thriller Stem!, die werd genomineerd voor de Schaduwprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Daarna volgden Meesterdeal en Noodlot.

Noodlot (‘hoe een klein dorp door geluk werd verscheurd’) behaalde de tweede plaats in de verkiezing van Beste Nederlandstalige Vrouwenthriller 2020 en belandde op de Hebban Longlist voor Beste Thriller 2021.

In opdracht van Storytel schreef ik de spannende luisterserie Latte Macchiato, een zogenaamde Storytel Original, die tot de top 5 van best beluisterde originals behoorde in het jaar van verschijnen.

Daarna verschenen vrijwel tegelijkertijd Verraderlijk Patroon, een young adult novelle waarin lachgas een belangrijke rol speelt, en Kat in de Stad, een feelgood-boek geschreven vanuit het perspectief van kat Koosje.

Naast het schrijven geef ik schrijfcursussen in Nederland en in Frankrijk en schrijf ik artikelen voor (week)bladen.

Meer weten? Check: www.marlenvisser.nl

 

Mijn uitgever: Prometheus

Favoriete schrijfplek: Mijn schrijfhuisje op de Veluwe, met uitzicht op het veldje waar de herten ’s avonds komen grazen.

Hier word ik als schrijver blij van: Als ik onder de douche sta en vanuit het niets een ingeving krijg voor een spannende plottwist in mijn verhaal.

Hier ben ik als schrijver trots op: Dat Peter R. de Vries belangeloos mijn manuscript van Noodlot heeft gelezen en me nuttige tips heeft gegeven ten aanzien van politiescènes en plaats delict. En natuurlijk dat Noodlot de tweede plek behaalde bij de verkiezing Beste Nederlandstalige Vrouwenthriller 2020.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.