Anya Niewierra

Uit het diepe zuiden

Mijn naam is Anya Niewierra. Ik ben in 1964 in Kerkrade geboren en ben sinds 1993 Algemeen Directeur van Visit Zuid-Limburg, de oudste VVV van Nederland (1885).

Ik combineer mijn baan met De Witte Lelie, een toeristisch bedrijf dat ik samen met mijn man run. Ik woon, werk, schrijf en schilder afwisselend in Zuid-Limburg en in de Franse Pyreneeën.

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Meer info op: www.niewierra.com

 

 

 

Mijn uitgever: Luitingh-Sijthoff

Favoriete schrijfplek: mijn kamer in mijn huis in de Pyreneeën, met zicht op de Mont Canigou, waar op hete dagen de tjirpende zang van de krekels het geklater van de rivier de Llech overstemt.

Hier word ik als schrijver blij van: als ik ’s ochtends vroeg hardloop en ik de geuren van de Zuid-Limburgse heuvels opsnuif, de vogels hoor zingen en ik voel hoe de stralen van de opkomende zon op mijn gezicht vallen. Mijn wezen is dan helemaal in het nu, zonder gedachten.

Hier ben ik als schrijver trots op: dat mijn schrijverschap en mijn baan bij Visit Zuid-Limburg elkaar versterken, wat bewijst dat je als mens meerdere ‘identiteiten’ kunt hebben. En ik ben natuurlijk ook trots op het feit dat ik met Het bloemenmeisje de Hebban Thriller Award 2020 won.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.